Specialisten

Weleens een financieel adviseur overwogen? Een financieel adviseur komt vaak in beeld voor de verzekeringen, een consumptief krediet of een hypotheek. Bij verzekeringen denkt men al gauw aan de autoverzekering of verzekeringen voor het huis. Maar ook de overlijdensrisicoverzekering of arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn belangrijke verzekeringen. Een financieel adviseur kan tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek inventariseren welke risico's je loopt op diverse gebieden.

Maar ook tijdens minder prettige tijden zoals bijvoorbeeld een scheiding, of als je uit elkaar gaat, kan een financieel adviseur je wijzen op de financiële gevolgen. Een financieel adviseur zorgt voor duidelijkheid en overzicht.

Jan Akse is al ruim 25 jaar zelfstandig financieel adviseur. “Ik zie het als mijn taak om op basis van persoonlijk contact onafhankelijk advies te geven, dat zorgt voor duidelijkheid en overzicht”, zegt hij. “Ik wil mensen graag helpen bij het ingewikkelde proces van bijvoorbeeld het kopen of verkopen van een huis, maar ook bij het financieel correct afhandelen van een scheiding en de daarbij behorende financiering en/of hypotheek.” Met dat laatste geeft hij aan dat hij niet alleen onafhankelijk hypotheekadviseur is, maar ook financieel echtscheidingsadviseur.

Beide expertises zijn in gelijke mate vertegenwoordigd bij Akxent. Opmerkelijk, want elk van deze disciplines vergt een stevige HBO+opleiding. “Maar wanneer ze gecombineerd worden, kun je een aanzienlijke toegevoegde waarde bieden.”, aldus Jan Akse. “Eigenlijk zou een hypotheekadviseur standaard ook financieel echtscheidingsadviseur moeten zijn. Want die twee disciplines sluiten naadloos op elkaar aan. Als hypotheekadviseur ben je al heel erg op de hoogte van de woonen levensomstandigheden van je cliënten. Bij een echtscheiding hoeven ze hun informatie maar één keer over te dragen aan één aanspreekpunt. Dat is niet alleen wenselijker omdat de gesprekken vaak met veel emoties gepaard gaan, maar het scheelt ook in de kosten.”

Bij een scheiding moet er op korte termijn veel geregeld worden: bijvoorbeeld de eigen woning, een ouderschapsplan, pensioenen, alimentatie en het convenant. Dan is het fijn om een onpartijdige financieel echtscheidingsadviseur aan tafel te hebben. Akxent inventariseert de bezittingen en schulden en luistert naar beider wensen. Van daaruit worden oplossingen en voorstellen aangedragen en worden de (on)mogelijkheden toegelicht en besproken, inclusief bijvoorbeeld bemiddeling bij de boedelscheiding en de eigendomsrechten.

Zowel bij hypotheekals bij echtscheidingsadvies vormt de persoonlijke betrokkenheid van Akxent een duidelijke meerwaarde. “Ik ben een betrokken persoon die een persoonlijk contact op prijs stelt”, zegt Jan Akse. “Mijn doel is dat mensen na mijn begeleiding jaren later nog steeds tevreden zijn met de afhandeling van het gehele proces, zowel bij een financieringsals een scheidingsvraagstuk. Juist daarom vind ik het belangrijk dat ik een onafhankelijke gesprekspartner ben, zonder enige binding met welke marktpartij dan ook. Alleen dán kun je een klantrelatie echt goed adviseren en begeleiden. Bijkomend voordeel van mijn positie als onafhankelijk adviseur is dat ik vrijwel alle facetten van de financiële dienstverlening onder één dak kan aanbieden. Bovendien neem ik het hele proces door in het tempo van de klant, zodat deze steeds het volledige overzicht behoudt. Samen onderzoeken we alle mogelijkheden.”

Essentieel voor deze betrokkenheid is een goede bereikbaarheid, weet hij. “Dat hoor ik regelmatig terug. Ik besef heel goed dat mensen zich soms onzeker voelen bij deze onderwerpen en graag zo snel mogelijk duidelijkheid willen. Iemand die worstelt met een vraag over de hypotheekaanvraag, mag mij daar best op zondagmiddag over bellen of appen, waarna ik indien mogelijk diezelfde middag nog antwoord geef.”

Ook creatief meedenken hoort bij zijn vak, vindt hij. “Het hoeft niet altijd langs strakke, gebaande paden te gaan. Je kunt best inspelen op bijzondere omstandigheden. Natuurlijk moet je dergelijke afspraken goed en waterdicht op papier zetten, maar zo gun je elkaar de tijd om alles goed af te wegen.”

Akxent is als een van de circa tachtig echtscheidingsadviseurs in het land aangesloten bij descheidingsdeskundige.nl, een opleidingscentrum met praktijkondersteuning. “Niet alleen houden we onze kennis op peil door webinars, cursussen en opleidingen, ook kan ik in gevallen waar een andere expertise voor nodig is, terugvallen op het netwerk van specialisten. Daarnaast ben ik onafhankelijk hypotheekadviseur, zodat ik een brede keuze kan maken uit mogelijkheden van aanbieders. Zo kom ik tot een gegarandeerd passend advies.”

Heb je financieel advies nodig en wil je niet voor financiële verrassingen komen te staan? Een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek kan zowel fysiek als online worden gemaakt. Bezoek de website of bel 0499 – 32 53 94.

Akxent,
Weegschaalstraat 3
Eindhoven (op afspraak)
T 0499 – 32 53 94 / 06 46 58 17 88
info@akxent.nl
www.akxent.nl